Международно изложение „Образование без граници“ 28 – 30 март, Национален дворец на културата

Международно изложение „Образование без граници“

28 – 30 март, Национален дворец на културата

 

Десетото издание на международното изложение за висше и средно обучение в България и чужбина „Образование без граници“ отново ще докаже, че това е най-амбициозният и голям форум в тази сфера провеждан у нас. В НДК пред родната аудитория за пореден път ще представят своите програми, курсове и специалности, както и възможностите, които предоставят за професионално и кариерно развитие, множество известни и висококачествени висши и средни учебни заведения, и образователни организации от целия свят.

Един от най-важните акценти в настоящето издание на „Образование без граници“ е провеждането на специализирана част в неговите рамки наречена „Образование и кариера“. В нейните рамки ще представят дейността си различни национални и международни организации, работещи в сферата на професионалното консултиране и кариерното развитие. Една от тези престижни интернационални структури е EURES (EURopean Employment Services) – европейската мрежа, предлагаща услуги в областта на заетостта. EURES има за основна задача реализирането на качествено, експертно консултиране на търсещи работа лица, както и на работодатели, по въпросите свързани с европейския пазар на труда.

Нов интересен акцент на „Образование без граници“ е и представянето на различни възможности за стажове на студенти в Европа. Една от основните организации участващи в тази част от изложението ще бъде Consortium ERASMUSCENTRO. Това е първият консорциум, създаден по програмата Еразъм и функциониращ на регионален принцип, който действа на територията на Португалия. С негова помощ европейски студенти имат възможност да отидат на стажове в над 115 фирми и компании от тази страна. Португалското участие на изложението ще бъде допълнено и с представянето на предложенията към родните кандидат-студенти на голям брой висши политехнически институти.

На изложението ще присъстват няколко основни медии, които ще търсят стажанти в журналистическия бранш. Сред тях е и Българската национална телевизия, която тази година чества 55-годишен юбилей от своето създаване.

Разбира се, основната част на поредното издание на „Образование без граници“, и тази година ще бъде представянето на програмите и дейността на различни средни и висши училища от България и чужбина. Така, например, особен интерес представлява представянето на разнообразните възможности за обучение в Канада с помощта на програмата Study in Canada, представена от Посолството на Канада. Канадските университети се нареждат сред най-добрите и успешни в света, а висшето образование в тази страна има редица преимущества.

Страна като Австрия също традиционно силно се представя и на тазгодишното издание на изложението. Единият основен австрийски участник е Дипломатическата академия Виена, която е истински лидер в областта на висококачественото висше образование по международни отношения. На „Образование без граници“ също така ще представи офертите си към българската кандидатстудентска аудитория и известният университет за приложни науки Fachhochschule Technikum Wien.

Една от световните сили в образователната сфера – Русия участва в изложението с впечатляваща представителна подборка от най-добрите си висши училища. В техния списък са имена като: Московският държавен университет МЕСИ, Санкт-Петербургският държавен университет, Университетът за дружба между народите, Туловският държавен университет и много други.

Българското средно и висше обучение също е традиционно силно представено на „Образование без граници“. В изложението вземат участие някои от най-добрите родни учебни заведения от последните години като: Международна гимназия „Проф. д-р Васил Златарски”, Първа английска гимназия, 2 СОУ „Акад. Емилиян Станев”, Софийска професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов”, Нов български университет, ТУ-София, УАСГ, Минно-Геоложки Университет “Св. Иван Рилски“, Военната академия „Г. С. Раковски“ и т. н.

На десетото издание на най-голямото и успешно изложение за международно висше и средно обучение „Образование без граници“ (28 - 30 март, Национален дворец на културата, София) още ще вземат участие едни от най-добрите и представителни учебни заведения от страни като: Германия, Великобритания, Дания, Япония, Литва, Италия, Унгария, Холандия и др.

Заповядайте в Националния дворец на културата от 28 до 30 март! Входът е свободен след предварителна регистрация на www.edu-fair.eu или на място в НДК!