Китайският образователен бум от последните години – един от акцентите на пролетното издание на Международното изложение „Образование без граници“ (27 – 29 март)

Китайският образователен бум от последните години – един от акцентите на пролетното издание на Международното изложение „Образование без граници“ (27 – 29 март)

Ако мислите за един ден напред - вземете си храна! Ако мислите за една година напред - посадете дърво! Ако мислите за сто години напред - образовайте децата си!

(Китайска поговорка)

 

През последните десетилетия образованието в Китай се развива с изключително бурни темпове, правопропорционално на превръщането на тази страна в световна свръхсила с все по-нарастващо глобално значение и влияние. Китайската цивилизация е една от най-древните в света. Именно от това, както и от дългогодишните й академични традиции, черпи вдъхновение сегашният подем на образованието, науката и културата в страната. Понастоящем в Китай се развива изключително мащабна научноизследователска и образователна дейност на световно ниво. През последните години не само за специалистите, но и за обикновените хора вече не е никаква изненада, че китайските университети се нареждат сред най-добрите на планетата в рамките на най-разнообразни международни рейтинги и класации. На тазгодишното издание на най-голямото и представително изложение за обучение в чужбина провеждано в България - „Образование без граници” (27 - 29 март 2015 г.), което ще се проведе в Националния дворец на културата в София, ще гостуват представители на съвременния китайски бум във висшето образование.

Изложението започва на 27-ми март (петък) с официално откриване от 11.00 ч. и ще бъде отворено до неделя. Заповядайте на международното изложение „Образование без граници“, от 27. до 29. март, НДК, етаж 5! Вход свободен след предварителна регистрация на www.edu-fair.eu или на място в НДК!