Петото издание на Международен фестивал на етнографския филм

От 11 до 16 май 2015 г. в София ще се състои петото издание на Международен фестивал на етнографския филм. Темите на документалните продукции са групирани около акценти като нематериално културно наследство, околна среда, родово-семейни връзки и отношения, глобализация, а 26-те гледни точки на изследователи и документалисти от 19 държави ще отведат зрителите на специфично околосветско пътешествие.

 

Специалният фокус е върху германската школа по визуална антропология, във връзка с което в България пристигат Беате Енгелбрехт и Ролф Хусман от Института за научни филми в Гьотинген. Очакват се още гости от Румъния, Сърбия, САЩ и България.

 

МФЕФ се организира от Сдружение за културни инициативи в партньорство с Катедра „Етнология“ към СУ „Св. Кл. Охридски“, Академично етноложко сдружение и с подкрепата на Столична програма „Култура“ на Столична община за 2015 г.,  Студентски съвет на СУ „Св. Кл. Охридски“, Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО, Гьоте институт.

 

Събитията, част от програмата на МФЕФ – София 2015 се провеждат при вход свободен в Културен център G8, Софийски университет и Гьоте институт – София.

В приложенията ще откриете каталога и програмата на фестивала. 

Прикачен файлРазмер
IFEF_2015_catalogue.pdf4.2 MB
IFEF_2015_program.pdf458.86 KB